Böcker och läsning

”En skärva hopp” av Göran Redin

”En skärva hopp” av Göran Redin

Det här är del två i Lövberga-serien under stormaktstidens Sverige. Den första delen heter Ett fjärran krig.

Erik befinner sig med Östgöta ryttare i Tyskland där han möter både krig och meningslös grymhet. Hans tvillingsyster Karin som, liksom Erik, tvingats bort från Lövberga gård, lever i Finspång där hennes kunskaper blir till ett stort hot, även om hon använder den till att läka och hela. En kvinnas kunskaper, särskilt om den handlar om läkekonst, kan vara enormt hotfull.

”En skärva hopp” av Göran Redin.

Deras storebror Anders är kvar hemma på gården tillsammans med lillasyster Ebba. Han är den som, trots lyckan med hustrun Lovisa, inte kan värja sig alls när hämnden kommer allt närmare. Men någonstans, trots alla motgångar vågar syskonen tro att det finns en skärva av hopp mitt i allt.

En bok som verkligen visar historiens Sverige. Vi får möta häxprocesser, uppgjorda rättegångar där den med mest pengar och bäst kontakter tycks få sin vilja igenom, krigsscener där allt mänskligt verkar ha satts ur spel. Kapitlen är varvade mellan de olika huvudpersonerna och det gör att jag alltid är nyfiken på att läsa vidare. När boken slutar är jag också direkt sugen på att fortsätta med del 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s