Böcker och läsning

”Systerklockorna” av Lars Mytting

Här möter vi norska Gudbrandsdalen år 1880. Den nye prästen kommer med moderna idéer till församlingen. Den gamla stavkyrkan duger inte lägre, då den är för liten och inte rymmer hela församlingen. När han får höra talas om att man i Tyskland gärna köper norska stavkyrkor för att bevara dem för framtiden nappar han direkt och säljer kyrkan. Vad han inte räknat med är kyrkans betydelse för människorna i trakten, och än mindre legenden om systerklockorna som släkten Hekne en gång skänkte till kyrkan. Systerklockorna som är gjutna till minne av de siamesiska tvillingarna Halfrid och Gunhild vars vävarkonst var vida känd.

”Systerklockorna” av Lars Mytting.

Så kommer Gerhard Schönauer, den tyske arkitektstudenten, till Gudbrandsdalen för att övervaka flytten av kyrkan. För Astrid Hekne blir det här en dragkamp mellan kärleken till hemtrakten och kärleken till Gerhard som skulle kunna föra henne ut i världen som hon längtar efter.

En bok om gammalt och nytt, om den lilla och den stora världen och om att hitta en väg för både det som varit och det som ska komma.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s