Skrivarvardag

Dags att börja om

Nu är ”Sofias val” utskickad i världen och läses för fullt på mer än ett håll, efter vad jag hör. Naturligtvis spännande att höra läsarnas respons och flera har redan yttrat att de ser fram emot och hoppas på fler böcker. Så då är det väl bara att börja om. Eller?!

Det blir dock ingen uppföljare på ”Sofias val”, men jag kommer fortsätta på den inslagna banan med historiskt skriven text. Idag har jag återknutit kontakten med ett manusutkast från för ett bra tag sedan. Jag tittade lite på det redan hösten 2020 och jobbade med tankar och idéer att jobba vidare med då. Idag har jag dock börjat med att friska upp minnet med att börja läsa själva manusutkastet på närmare 70 sidor. Så småningom får jag även ta tag i anteckningarna för att se hur jag tänkte och hur långt jag kommit. Det kan ju hända en hel del med tankar och idéer när man låter dem vila ett tag.

Samtidigt är det lite läskigt att börja om. Jag vet ju att jag klarat det en gång, men kommer jag att klara det igen? Orkar jag allt arbete som krävs en gång till? Kommer en eventuell ny bok att bli bättre eller sämre än den jag redan har skrivit?

Det enda svaret på alla dessa frågor är väl helt enkelt bara att jag får börja jobba med texten och se vad det blir av den.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s