Böcker och läsning

”Hittebarnet” av Stacey Halls

Den här boken utspelar sig i London i mitten av 1700-talet. Bess Bright lämnar in sin oäkta dotter Clara på Foundlinghemmet, då hon själv är oförmögen att ta hand om dottern. Sex år senare har hon möjlighet att hämta ut dottern igen, men då finns Clara inte kvar. Hon är redan hämtad, av Bess själv. Detta gör Bess förtvivlad. Hur ska hon nu hitta sin dotter?

”Hittebarnet” av Stacey Halls

I en annan del av London lever änkan Mrs Callard med sin dotter Charlotte. De lämnar endast hemmet för att besöka kapellet. Mrs Callards vän doktor Mead övertygar henne dock att anställa Eliza som barnflicka till sin dotter. Motvilligt går hon med på detta och än mer motvilligt ser hon hur Eliza och Charlotte utvecklar en kontakt hon själv aldrig haft med dottern. De verkar ha en alldeles särskild koppling.

Boken målar upp en miljö av London och två olika kvinnor som gör mig nyfiken. Den ena kvinnan är en överlevare som tar sig igenom svårigheterna medan den andra drar sig undan och gömmer sig. Båda med en historia bakom som påverkar deras beslut.

Längst bak i boken finns också frågor att ta sig an för den som vill läsa boken i en bokcirkel, och jag tror definitivt att boken lämpar sig väl som bokcirkelbok.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s