Böcker och läsning

”Ett fjärran krig” av Göran Redin

I den här boken möter vi främst tvillingarna Erik och Karin på gården Lövberga i Östergötland. Båda har goda förståndsgåvor och passar inte riktigt för det gårdsliv de är födda till. På olika sätt för livet dem iväg på andra vägar. Karin får ta del av farmors läkekunskap och Erik läser tillsammans med prästen herr Nikolaus. Men Sverige ligger i krig och ett slagsmål gör att Erik blir tvungen att ta värvning. Han gör det på ett sätt som tvingar Karin in på en väg varken hon eller hennes föräldrar vill.

”Ett fjärran krig” av Göran Redin


Parallellt med detta möter vi Jan Koeman som flyttar från Nederländerna till Sverige och börjar arbeta på bruk i Finspång och så kung Gustav Adolf som ägnar sig åt krigskonsten och att leda Sverige som stormakt vilket förlägger tiden till första halvan av 1600-talet.

Det här är första delen i en serie och jag är definitivt intresserad av de följande delarna då mycket är oavslutat i slutet av boken. Fina karaktärs- och miljöskildringar som gör att jag kommer nära bokens personer och lär känna dem.

Annons

3 reaktioner till “”Ett fjärran krig” av Göran Redin”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s