Resor

Helgen som gick

Den här helgen har jag haft skrivledig helg och det innebar en resa hemifrån. Inte långt och inte länge, men sju mil till Jönköping under ett knappt dygn räcker långt.

Jag tog mig först en promenad till Jönköpings länsmuseum och lite kulturell input. De har bland annat en permanent John Bauer-utställning som får mig att koppla av. Kanske är det just att John Bauers bilder är så fulla av lugn, skog och massor av fantasi som får tankarna att löpa i nya banor.

Bild från John Bauer-uställningen på Jönköpings länsmuseum.

Efter det blev det en tur till enbokhandel. Jag är inte en person som gillar att springa på stan i tid och otid, men just bokhandelsbesök är något jag tycker om. Den här gången blev det inköp av två böcker ”Långt bortom havet” av Isabel Allende och ”Hittebarnet” av Stacey Halls. Blev nyfiken på båda två och ”Hittebarnet” rekommenderade man som bokcirkelbok. Det brukar ju tyda på att det finns mycket att fundera kring och prata om i boken.

Helgens bokinköp.

Det blev också en skön och avkopplande promenad längs Vätterstranden. Det är något särskilt med vatten.

Foto: Helena Persson

Utöver det tog jag en fika på stan och bara njöt av mys på hotellrummet med läsning och lite TV-tittande. Det är något visst med att bo på hotell ändå. Bara det där att se lite annat än de vanliga fyra väggarna. Och efter en skön, lång hotellfrukost, följd av lite läsning under förmiddagen bar det således av hemåt igen. Påfylld och glad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s