Skrivarvardag

Skrivsammanfattning juli 2021

Juli månad är till ända och här kommer den numera nästan obligatoriska skrivsammanfattningen. Trots att jag tycker att fyra semesterveckor gått galet fort, har jag hunnit med en hel del, visar det sig. Jag har:

  • Sammanfattat de kommentarer jag gjort utifrån min och andras läsning av version 8.
  • Påbörjat version 9 och gått igen 172 av 485 sidor (i dubbelt radavstånd) och gjort ändringar och, förhoppningsvis, förbättringar
  • Gjort om min långa historiska skrivarkurs (som är tänkt att erbjuda t ex folkhögskolor) till en mer allmän skrivarkurs, men med samma upplägg.
  • Jobbat med ett skrivövningshäfte för de skrivardagar jag har inplanerade på Medborgarskolan i Värnamo för hösten 2021.
  • Jobbat med metodläsning av ”Förnuft och känsla” av Jane Austen.
  • Påbörjat metodläsning av ”Fyren mellan haven” av M.L. Stedman.
  • Varit på fotoutflykt för att jaga bilder som kan inspirera eller användas till framsida den dag manuset förhoppningsvis blir bok.

En hel del tänker jag. Ibland undrar jag varför jag sitter och loggar det jag skriver, sätter mål med mitt skrivande och sammanfattar det jag gjort. Jag tycker det jag jobbar med tar tid och att jag ofta står still och stampar på samma ställe. Men så gick jag tillbaka och tittade på var jag var någonstans i mitt skrivande för ett år sedan, och då var jag på version 6, där jag nu jobbar på version 9. (Hur många versioner det blir innan jag bestämmer mig för att vara ”klar” låter jag vara osagt…) Och då ser jag ju att jag kommit en bra bit i arbetet bara i år.

Foto av Michael Burrows pu00e5 Pexels.com

Och jag kan säga att jag har inte bara suttit med huvudet i mitt manus under semestern, även om mycket av tiden ägnats åt just det. Jag har även varit en tur till Kalmar, sett på OS och träffat vänner hemma i stan. Så jag har också försökt göra lite annat.

På måndag börjar jobbet igen, och nu med nya arbetsuppgifter även om det är samma arbetsgivare, men jag hoppas skrivandet ska kunna ha sin plats även fortsättningsvis. Jobbar vidare på 70%, men på femdagars arbetsvecka i stället för fyra. Ingen heldag ledigt för skrivandet alltså, vilket jag kommer sakna, men nu är det som det är.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s