Skrivarvardag

Vad jag gör med mitt skrivande?

Ja, det kan man fråga sig. Det var ett tag sedan jag skrev en veckouppdatering då det istället blivit mer av månadssammanfattningar i punktform.

Men hur det går med skrivandet? Jodå, det går framåt. Ibland känns det som att jag gör samma saker hela tiden, om och om igen, men det är väl just det som är själva skrivprocessen. Skriv, skriv om, skriv om och skriv om igen, och sedan kanske (!) det är klart.

Efter en sväng på förlag har jag nu valt att återigen ta upp mitt arbete med berättelsen om Sofia. Den har varit hos en testläsare och skrivpedagogkollega, samt hos en redaktör för genomläsning. Jag håller just nu som bäst på att läsa igenom manuset igen med deras kommentarer med i bagaget och gör samtidigt egna anteckningar och tankar som dyker upp.

Känslorna som gått sedan jag tog det här beslutet för en dryg månad sedan har varit spretiga. Från trötthet kring manuset till att ”såklart ska jag köra en sväng till och förbättra det ytterligare”. Förmodligen är båda delarna självklara känslor i skrivprocessen, då jag haft dem tidigare kring manuset. Frågan är väl när man ska ge upp ett manus, eller bestämma sig för att ”jag är klar och nöjd som jag är”. Men där är väl svaret att ”klar blir man aldrig” och nöjd? Tja… När jag nu läser igen med de kommentarer jag fått så ser jag att det visst går att putsa vidare på en del och det tänker jag göra. Sedan kör vi ett test till och ser vad som händer efter det.

Mitt argument för att köra ett varv till är att, om det kan ge ett förlagskontrakt (och det är det fortfarande lika svårt att få som innan) då är det verkligen värt att kämpa ett varv till. Jag vill verkligen känna att jag har gett mig själv alla chanser och möjligheter med det här manuset som jag jobbat med så länge.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s