Böcker och läsning

”Skriv först. Fråga sen: Manual för nybörjare” av PC Jersild

”Skriv först. Fråga sen: Manual för nybörjare” av PC Jersild är en handbok för dig som är ny i skrivandet, där du får tips på allt från hur du ska börja, bygga dramaturgi, skriva – eller inte skriva – synopsis, få till karaktärer och skrivtid med mera. Allt från början till slut med skrivprocessen. Tydligt, och med författarens mångåriga erfarenhet i ryggen.

Parallellt får vi följa tanken med att bygga en roman kring en sjukhusclown för att låta hantverket få en praktisk anknytning.

Skriv först. Fråga sen: Manual för nybörjare” av PC Jersild

Dessutom får vi en mängd tips på böcker som illustrerar det författaren vill exemplifiera, och dessa titlar samlas (utöver att de nämns i texten) i en femsidig referenslista sist i boken. Att boken innehåller så många referenser till både äldre och nutida skön- och facklitteratur anser, utöver PC Jersilds kunskap, jag vara en av dess styrkor. Att jag kan söka vidare, läsa vidare, får en bredare och fördjupad syn på litteraturen och skrivandet. Det gör att boken också passar för mer erfarna skribenter.

Definitivt en bok för bokhyllan att använda för att lätt få läsning kring hantverket! Boken är utgiven på Albert Bonniers förlag.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s