Skrivarvardag

Sammanfattning av september 2020

Jag tycker att september månad har rullat på i en rasande fart. Håller ni inte med?! Och vädret har förvisso varierat, men många gånger varit härligt sommarvarmt långt fram i månaden.

Skrivandet har rullat på och jag kan helt enkelt konstatera att jag med ”rödpennan” i handen tagit mig igenom version 7 och gjort strukit, lagt till formuleringar, ändrat något ord här och där, markerat missade indrag och eventuella ”felord”.

I helgen som gick kunde jag således påbörja version 8 och fylla i korrigeringarna från version 7. Jag hann igenom hela 112 sidor av manuset. Det känns riktigt bra. Om det håller sedan vet jag inte, jag tvivlar på det, men vi får se.

Jag har responsläst en text från en skrivande vän, vilket jag alltid tycker är lika kul.

Förutom det har jag också jobbat med närstudium av Elisabet Nemerts bok ”Ödets hav”. Jag läste den i somras, och antecknade efter varje läsning. Nu jobbar jag med att göra en översikt över innehållet, försöka hitta anslag, vändpunkter, och hur texten byggs upp mot klimax och sedan övergår i avtoning. Det går också att fundera och reflektera över research, karaktärsbyggnad, miljö, tema med mera i romanen. Alltid nyttigt att studera hantverket hos andra författare. Jag önskar bara att det fanns mer tid till att hinna med det.

Månaden har också innehållit förberedelser för och start av en grundkurs i skrivande på Medborgarskolan. Två av tre tillfällen hanns med innan månaden gick ut. Det är verkligen roligt och inspirerande att se hur kursdeltagarna växer på vägen, oavsett förkunskaper.

Dessutom har jag hållit igång mitt instagramkonto @helenasskrivarverkstad med skrivövningar, skrivtips och boktips.  Har du inte hittat dit, så är du välkommen.

Nu traskar vi vidare mot oktober, och kanske kommer hösten mer på allvar nu.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s