Tid och ekonomi för skrivandet

Jag funderar till och från över det där med att få tid och ekonomi till att skriva. Som mitt liv ser ut nu jobbar jag inte heltid, utan är ledig fredagar. Det gör att hela fredagen och lördag förmiddag ägnas åt mitt skrivande, liksom två lunchraster i veckan då skrivjobbar tillsammans med mitt kaffe-på-maten. Det sista är dessutom skön avkoppling från yrkesarbetet mitt på dagen när jag har nästan 10-timmars arbetsdag.

Till och från funderar jag på det där med att få mer tid och ekonomi att skriva mer. Jag har tittat lite på stipendier och fonder mm. Men mångt och mycket är väldigt specificerat till ålder, kön, studier, genre, anknytning till plats eller att redan vara etablerad genom utgivning. Det gör det lite småklurigt att få till. Frågan är hur mycket tid det får ta från skrivandet.

IMG_20180928_124310

Foto: Helena Persson

Visst går det att spara ihop en större summa för längre sammanhängande ledighet (som inte är semester), för att få mer skrivtid. Men det tar ju tid. Så det känns lite dubbelt, det där innan man fått till ett skrivande som förhoppningsvis genererar ekonomi i större eller mindre mängd.

Ni andra där ute som är aspirerande författare, hur gör ni för att få tid och ekonomi att gå ihop för ert skrivande?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s