Skrivarvardag

Skrivsammanfattning mars 2019

Så har ytterligare en skrivmånad gått, och jag har främst ägnat mig åt Sofias känslor. Framför allt och mest detaljerat hennes känslor för Fabian och hur de ser ut. Det ger en översikt att se över om och i så fall hur jag behöver ändra något. Jag har också gjort kortare översikter över Sofias känslor för Oscar samt för hennes far. Båda av vikt för att få historien att fungera.

 

20181005_113803
Foto: Helena Persson

 

Den senaste veckan har jag dessutom vänt på det och börjat se över Fabians känslor för Sofia.

Det är verkligen intressant att försöka tänka sig in i karaktärernas känsloliv. Jag märker att jag har enklare att sätta mig in i Sofias känslor för Fabian än tvärtom. Kanske kan det bero på att jag själv är kvinna. Men det är en spännande utmaning att försöka förstå Fabians tankar och varför han tar de beslut han tar. Den stora utmaningen, har jag märkt, är nog den att inte fastna i för många detaljer, men ändå få till en översikt som inte är för svepande.

I början av månaden tog jag mig tid att spåna kring en eventuell uppföljare under mitt lunchskrivande. Det har jag däremot pausat och istället tagit med mig helgskrivandet md karaktärernas känslor för varandra för att se om jag kan snabba på det arbetet lite. Det andra hinner jag förmodligen med tids nog.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s