Böcker och läsning

”Jag lämnar ekorrhjulet – ett liv utan lönearbete” av Åsa Axelsson

Jag lämnar ekorrhjulet – ett liv utan lönearbete av Åsa Axelsson.

20190309_144916

Åsa lever vanligt familjeliv med man och fyra barn när hon går in i väggen. Nu har hon inget val, hon måste tänka om och börja en lugnare livsstil. Istället för halvfabrikat och köpebröd blir det egenodlade grönsaker, betydligt färre och kortare semesterresor och betydligt mindre stress.

Det som från början var en ekonomisk nödvändighet är snart en ny livsstil och en alltmer uppskattad sådan. Och utmaningen att se hur mycket man kan spara in på ett år ger familjen en riktig överraskning.

Med dråplighet och mycket humor visar Åsa Axelsson på ett alternativt sätt att leva. Mycket behöver vi ta till oss var och en. Tyvärr är alternativet att helt hoppa av ekorrhjulet inte möjlig för alla, då två inkomster inte finns i varje hushåll. Men som helhet tycker jag att boken manar till eftertanke kring hur vi lever våra liv. Är det verkligen nödvändigt med alla resor, renoveringar, klädinköp, etc? Och den får mig att drömma om ett liv med mindre lönearbete än det jag har idag. Så läs den och inspireras!

 

Annons

2 reaktioner till “”Jag lämnar ekorrhjulet – ett liv utan lönearbete” av Åsa Axelsson”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s