Böcker och läsning

”Den fjärde pakten” av Kristina Appelqvist

Den fjärde pakten av Kristina Appelqvist.


20181231_141823

Boken inleds med att en student faller ned från ett torn och avlider. Till en början verkar det mest vara frågan om en olycka eller möjligtvis ett självmord. Men strax därpå överskuggas händelsen av en donation som Västgöra universitet får ta emot. En donation som ska bekosta ett unikt forskningscenter.

Rektor Emma Lundgren återvänder från sin mammaledighet och känner sig direkt motarbetad av sina kollegor. Det dröjer inte länge förrän hon finner sig avsatt på oklara grunder och utan möjlighet att få försvara sig. Tillsammans med Helena Waller försöker hon reda ut saker och ting.

Den nya universitetsledningen reser till Nice för att träffa donatorn och planera invigningen av forskningscentret. Men saker och ting blir inte riktigt som de tänkt sig, då en av deltagarna råkar ut för ett mordförsök.

En lättläst pusseldeckare i universitetsmiljö som jag tycker är trevlig att läsa under julledigheten. Kristina Appelqvist har skrivit flera deckare i samma miljö och det här är den fjärde med Helena Waller i huvudrollen.

Boken är utgiven på Piratförlaget.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s