”Edenbrooke” av Julianne Donaldson

Edenbrooke av Julianne Donaldson.

 20180723_074500

Julianne Donaldsons debutroman i romancegenren. Marianne Daventry förlorade för ett år sedan sin mor. Hennes far har i sin sorg lämnat över henne hos mormodern i Bath och tvillingsystern Cecily hos kusinen Edith i London. Själv flyr han till London. Marianne är olycklig och längtar efter lantlivet och familjen.

Marianne och Cecily är så olika som två tvillingsystrar kan vara. Cecily är den vackra, uppmärksammade kvinnan van att få allt hon pekar på, medan Marianne alltid står i skuggan av den glänsande tvillingsystern.

Så får Marianne och Cecily en inbjudan till godset Edenbrooke på landet. Godset tillhör moderns väninna och Marianne blir överlycklig. Resan dit blir dramatisk och väl på plats möter hon människor som kommer att förändra henne totalt. Plötsligt är det Marianne som står i centrum och insikten om hur detta kommer beröra relationen till systern påverkar henne lika mycket som Edenbrooke i sig.

Boken är förvisso rätt förutsägbar, och jag tröttnar lätt på att Marianne ofta utbrister i ett ”oj oj”. Men över lag är det en vackert berättad historia med driv och ett flertal snabba vändningar. Översättningen brister här och var. Men som helhet är det trivsam läsning för en ledig sommardag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s