Skrivarvardag

Detaljfredag, byggställningar och synopsis

Åter vid skrivbordet idag och det är de här dagarna jag verkligen inser hur gott vilan gör. Jag är piggare i huvudet och lyckas se saker något tydligare. Idag har jag detaljplanerat för den första av romanens sista fyra veckor. Tänk så mycket lättare det känns sedan att sätta sig och skriva när jag liksom har en byggställning och vet någorlunda vart jag ska med varje scen.

 

20180105_120339
Foto: Helena Persson

Det underlättar verkligen. När jag började på den här berättelsen för ett antal år sedan, så var det verkligen ett slags känsloskrivande. En scen här, en scen där, och jag visste inte riktigt vart målet bar. Men allt eftersom har jag byggt ut mer med synopsis och bakgrundsfakta och nu har jag bättre koll på både storyn och mycket annat. Jag tror jag har två eller tre pärmar fulla med papper som har med romanen att göra. Och det säger ju en hel del om vad det krävs tänker jag.

 

20180302_160139
Foto: Helena Persson

Om ett par veckor är det semesterdags, och då hoppas jag hinna och orka mer med skrivandet. Jag har också lagt in lite resor som kan förhoppningsvis inspirera. Jag tror det blir en bra skrivsommar i år.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s