Allmänt och blandat

Utflyktshelg

Det var dags för ledigt från skrivandet i helgen som gick och jag tog mig iväg på en utflykt. Den här gången använde jag mig av Kalmar som bas. (Och ja, för er som följt mig ett tag, Kalmar är ett favoritmål.) På fredagseftermiddagen bar det av över till Öland och där besökte jag Borgholms slottsruin i strålande solsken. En intressant rundtur, som nog blivit ännu bättre med audioguide via mobilen, men nu hade jag inga hörlurar med och ville inte köpa till extra i slottsbutiken bara för det. Hur som helst spännande att se och läsa om slottets historia och det skulle säkert gå att förlägga åtminstone delar av en romanidé där om man ville.

 

IMG_20180610_204157
Överst till vänster: I ett fönster på Borgholms slottsruin. Överst till höger: Fika på Kullzénska caféet. Nederst till vänster: Kalmar slott. Nederst till höger: Borgholms slottsruin. Foto: Helena Persson

 

På lördagen, efter en skön hotellnatt, tog jag mig till Kalmar slott och en utställning om Leonardo da Vinci. Spännande att se och läsa om hans uppfinningar, tankar, anteckningar och skisser. I mångt och mycket en självlärd man med kunskaper inom vetenskaper som medicin, konst och teknik. Många av hans drömmar och idéer som då var långt ifrån verklighet är självklara för oss idag. Som att flyga till exempel.

 

20180609_092944
Utsikten från hotellfönstret. Foto: Helena Persson

Utöver det blev det såklart en och annan fika också. Bland annat på favoriten Kullzénska caféet i Kalmar. Väl värt ett besök om man är i stan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s