Klar lagom till vilan

Efter förmiddagens skrivjobb är jag klar med grundplaneringen av avslutningen på romanen. Nu tänker jag mig att mer börja detaljplanera scenerna. Jag får se hur mycket jag hinner med innan semestern.

En sak som jag tänkte på nu när jag bläddrade lite i mina anteckningar kring avslutet är att de förändras under tiden. Jag va r mer noggrann i början med att fundera kring konflikter i varje del. Åtminstone att anteckna dem kortfattat. Sedan övergick jag mer till övergripande notering av vad som skulle hända utan att fokusera på varje händelses konflikt. Jag vet inte om det var en medveten eller omedveten övergång, eller ens om den spelar någon roll. Men kanske något att ta med till detaljplaneringen. Att bli mer medveten, igen, om vad som är det viktiga i varje scen. Vilket är syftet med scenen och hur driver den berättelsen framåt? Hela tiden denna medvetenhet.

Hur som haver, nästa helg är det vilahelg från skrivandet. Förmodligen nyttigt innan jag ger mig i kast med detaljplaneringen för avslutningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s