Allmänt och blandat

Ledig helg i Linköping

Det har varit ledig helg i helgen och jag har tagit en tur till Linköping. Resan började bra med tåg som var i tid och fungerade som de skulle. Frukost ingick i 1 klassbiljetten på snabbtåget, vilket uppskattades. Dock hamnade påtåren av kaffet på min vita tröja istället för i magen, och jag hade bara en reservtröja med mig. Kanske inte bästa starten. Väl framme i Linköping köpte en ny tröja och lyckades akutbyta. Sedan strosade jag på stan en stund.

 

IMG_20180422_173515
Foto: Helena Persson

 

Efter lunch besökte jag Slotts- och domkyrkomuséet. Jag hade planer på att gå dit redan i somras när jag var i stan, men då var det stängt på grund av vattenskada. Så nu äntligen blev besöket av! Jag strosade runt i en timme och njöt av bland annat knypplade spetsar och olika kyrkotextilier och vackert kyrksilver, liksom historien kring Linköpings domkyrka och de människor som satt sin prägel på museibyggnaden som tidigare härbärgerat både kungar och biskopar. Uppskattat!

En mysig eftermiddagsfika på Berget café och tehus. Ett café med mysiga små prång, gamla soffor och goda bakverk!

IMG_20180420_152420
Foto: Helena Persson

Kvällen tillbringade jag på hotellet, och efter en tidig morgon med lång hotellfrukost och sedan lite läsning tog jag en skrivarfika på Babettes kafferi. Jo, jag skulle vara ledig, och det var jag. Från Sofia och Fabian. Men en liten spontan haiku har ingen skada gjort…

20180421_105008

 

Efter lunch blev det hemresa, och jag är nöjd, glad och påfylld.

 Vackert väder bjöd staden på båda dagarna, och jag kan verkligen rekommendera en tur till Linköping för den som vill.

 Vilsam söndag sedan hemma.

(Uppenbarligen ville texten ändra sig lite här och var, så den inte blev enhetlig i hela inlägget… Lyckades tyvärr inte klura ut varför…)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s