Böcker och läsning

”Själasörjaren” av Christine Falkenland

Själasörjaren av Christine Falkenland.

Själasörjaren

Erland Wallerius är kyrkoherde och lever ett i hans egna ögon harmoniskt liv tillsammans med hustrun Marta. De båda döttrarna är utflugna. Marta ägnar sig åt prästfrulivet medan Erland går fullt och fast in för kallet som präst. Det kräver mycket av honom, men han offrar det så gärna.

Så dyker Claudia upp. Claudia som gick på gymnasiet samtidigt som Erland. Hon är fylld av ett mörker och ber honom att ta hand om hennes begravning. Erland dras in i hennes kamp. En kamp som är fylld av lust, synd, nåd, tro och tvivel. En kamp mellan kroppen och själen, eller för den delen det som Erland ser som sjukt och friskt.

Samtidigt som Erland själv kämpar med det han vet är rätt, så försöker han få Claudia att lita till den tro han själv vet bär, men som Claudia så intensivt tvivlar på. Så småningom kommer det förflutna tillbaka på ett sätt som Erland inte har väntat sig.

En bok med många bibliska citat och anspelningar. Christine Falkenland har god inblick i det bibliska språket och låter det färga den egna texten. Och hon väjer inte för det som är svårt. Erland och Christine blir två motpoler som möts och texten sprakar där karaktärerna möts. En bok där jag fortsätter att läsa för att få veta hur det går.

Annons

2 reaktioner till “”Själasörjaren” av Christine Falkenland”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s