Skrivarvardag

Tillbaka där jag började – nästan

Idag har jag fått ihop nästan 1000 ord och har kommit fram till att skriva om en av de scener som var en av de första jag skrev i den här romanen. Det känns lite märkligt att ”vara tillbaka” igen. Varje gång. Som ett kärt återseende. Att jag liksom vet att ”här ställs mycket på sin spets”. Mycket från första versionen ligger fortfarande kvar i scenen, vilket gör jag tror den har något som är viktigt för historiens slut. Samtidigt har jag fortfarande tankar kring hur jag kan förändra och förbättra den. Det ser jag som positivt. Kanske ett bevis på att jag utvecklats under de åtminstone fyra år som jag levt med den här historien. Skönt att se det.

Annons

3 reaktioner till “Tillbaka där jag började – nästan”

  1. Känslan av att hela tiden vilja göra bättre, att den inte tar slut är verkligen positiv. Jag tror som du att det tyder på en konstant utveckling, speciellt när en tar och plockar upp något som legat ett tag och det blir uppenbart för en att det går att göra ännu bättre. 😊

    1. Ja, och jag tror också det är viktigt för att få till ett bra manus. Att liksom hela tiden sträva vidare. Samtidigt gäller det också att våga sätta punkt när det är tillräckligt klart. Och att veta när man är där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s