Skrivarvardag

Vilken ände på tråden?

Det blev sovmorgon idag. En ordentlig sådan. Men jag tror den behövdes för att komma ikapp mig efter veckan som varit. Sedan har det blivit några pass nu på förmiddagen av fortsatt jobb med scenarbete till nästa omskrivning. 

Det kom också en liten fundering kring om jag inte borde börjat planeringen av den här omskrivningsdelen med en tidslinje. Bara för att få en kort översikt på ett enda blad över hur jag ska lägga upp saker och ting. Hur förhåller de sig till varandra tidsmässigt? Så att inte allt händer på en vecka, utan att jag pytsar ut händelserna över ett längre tidsperspektiv. Därav blev det en snabbskissad tidslinje idag också över hur det ser ut, eller borde se ut i alla fall. Bra att hänga upp tanken på.

20171125_114255
Foto: Helena Persson

Men när jag får sådana här idéer börjar jag ibland också fundera på hur och var jag ska lägga energin när jag får tanken mitt i en annan process. Som nu när jag skriver ned vilka scener jag ska ha med, och vad som händer i dem. Ska jag avbryta ett arbete för att påbörja ett annat som jag inte vet hur mycket tid det tar? Eller ska jag vänta med till exempel tidslinjen till senare? Nu tog den ju inte så lång tid, och jag tror den hjälper upp. Men om jag hela tiden skulle påbörja nya grejer så kommer jag aldrig vidare i processen med omarbetningen. Svårt. Tror jag får fixa en lista på saker att se över till nästa hela omarbetning, så att jag då vet hur jag ska gå till väga, vad jag behöver tänka på och får ett bra omtag på arbetsprocessen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s