Skrivarvardag

Röriga hemligheter

Nu känns det som om jag äntligen är igång med tankarna igen. Fem skrivpass på förmiddagen. Jag brukar köra 15-20 minuter (ställer en klocka), och sedan 5-10 minuters paus/bensträckare innan nästa pass. Två pass, sedan fikapaus och sedan 2-3 pass till brukar vara en lagom förmiddag. Och som vanligt känns det som om processen går alldeles för långsamt. Det är många tankar som trängs och vill ut. Och det är bra. 

En del andra bitar däremot känner jag att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Jag har en del planteringar att ta tag i, hemligheter att lösa och få fram och personer som liksom finns med i början men sedan försvinner totalt. Kan jag på något sätt få tillbaka dem i historien? Eller bör de strykas? Samtidigt behöver nog Sofia en av karaktärerna som försvinner som stöttepelare. Hur kan jag använda karaktären genom hela historien och inte bara i början?

20171118_113409 (1)
Foto: Helena Persson

 Farmor Falkenhöök – en riktig bitch – behöver jag också få fram hemligheten hos. Den lurar i bakgrunden, men hur ska jag få fram den så att den bli tydlig? Hur ska den påverka farmor när den dyker upp? Jag skulle verkligen behöva spåna kring det här, men just nu känns tankarna kring farmors hemlighet lika röriga som mitt arbetsbord. Och det är rörigt just nu för att vara jag som är en rätt strukturerad person.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s