Skrivövningar och kreativitet

Idéer och brist på tid

Det jag kan konstatera är att jag inte direkt lider någon brist på idéer till skrivande. Just nu håller jag ju på med min 1700-talshistoria om Sofia och Fabian. Den lär jag nog hålla på med ett par år till eftersom jag måste jobba för brödfödan parallellt.

Efter det ligger historien om Hanna och väntar på mig. Där finns ett grundmanus redan klart, eftersom jag från början skrev historierna om Sofia och Hanna parallellt med varandra i samma roman. De hade varsitt kapitel. Men av olika orsaker valde jag att dela på dem och ge dem varsin roman istället. Så Hannas historia ligger på vänt att ta tag i efter Sofias historia.

IMG_20171027_171406
Foto: Helena Persson

Och trots att jag hade vilohelg för ett tag sedan, så kom det nya idéer. Eller ny idé är väl att ta i. Men jag har länge haft en känsla av att det ligger en historia och gror i mig om Visingsö. Eller att jag åtminstone borde ta mig tiden att utforska vad det är som lockar med grevskapet Visingsö, miljön och det som hände där. Det gick liksom inte att låta bli, trots vilohelg, att göra en tankekarta över Visingsö, och notera lite fakta om storhetstid och annat.

Det kommer alltid nya idéer och jag hinner inte ta hand om dem alla. Är det någon som vet var man köper sig tid någonstans? Särskilt möjligheten till mer skrivtid. Det känns som om jag är i konstant brist på både researchtid, skrivtid, reflektion och bearbetning av det skrivande som finns i mig. Eller är jag bara otålig?

Annons

5 reaktioner till “Idéer och brist på tid”

  1. Visingsö låter spännande! Bor du i närheten (som jag) eller hur kommer det sig att du är nyfiken på just den platsen och det som hänt där?

    1. Jag bor i Småland (Jönköpings län), och var på en sommarkurs på Braheskolan för några år sedan. Något med ön drog i berättartarmen då, men jag har inte haft tid att ta tag i det tidigare. Jag har egentligen inte tid nu heller, då två manus (utöver min dagliga försörjning) tar tid. Men att börja samla tankar och fakta kanske är en idé i alla fall.

      1. Spännande! Jag har bott i Jönköping i flera år men inte varit på Visingsö förrän i somras för första gången, håller med om att det verkligen är en inspirerande miljö!

      2. Visst är det! Jag hoppas verkligen få undersöka ön, omgivningarna på fastlandet, och områdets storhetstid i historien lite närmare på sikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s