Skrivarvardag

Fabian bryter mot reglerna

Parallellt med att jobba med själva textproduktionen jobbar jag fortfarande mycket med att lära känna mina karaktärer. Bland annat genom dagboksskrivande och att lära känna dem via att ställa frågor från en kortlek.

Häromveckan fick jag upp kortet ”berätta om en gång när du bröt mot reglerna”. Sofia var svårflirtad när det gäller att berätta om när hon bröt mot reglerna. Kanske för att hon som flicka fostrats att inte göra väsen av sig, inte märkas, inte sticka ut på fel sätt. Fabian däremot verkar vara en man som alltid gillat att bryta mot reglerna. Här fick jag också fatt på bakgrunden till hans vänskap med greve Axel von Fersen den äldre (far till namnen som hade ihop det med franska drottningen Marie Antoinette). Likaså förstod jag, vilket jag undrat över bra länge, varför Fabian har engagemang i Ostindiska kompaniet. Något som, vad jag förstått, varit ytterst ovanligt när det gäller adelsmän.

Båda sakerna har helt enkelt att göra med att Fabian gillar att bryta mot reglerna. Han har alltid gjort det, och kommer förmodligen alltid att göra det. Kanske kan det ge mig ytterligare ledtrådar till att fördjupa Fabian som person. Men som jag skrivit om tidigare så gäller det också att hitta rätt plats att spara informationen på, så att jag kommer ihåg den och lätt kan gå tillbaka och hitta den när jag behöver den igen.

Annons

2 reaktioner till “Fabian bryter mot reglerna”

    1. Ja, jag får veta mycket om karaktärerna. ”More than one story” heter kortleken. Nyttig när man vill lära känna sina karaktärer på djupet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s