Skrivarvardag

Sov igång

Det blev en sovmorgon idag, då jag vaknade ungefär samtidigt som jag brukar komma igång med skrivandet. Troligtvis behövde kroppen det. Först vid 10 kom jag igång med själva skrivarbetet.

Jag fortsatte där jag var igår med att läsa igenom text, sammanfatta och ställa frågor till texten. Kommentera vad jag behöver tänka på, om det är något jag ska stryka eller liknande. Det är intressant, för jag får en känsla av att jag verkligen har jobbat med karaktärsutvecklingen den här omgången som det var tänkt. Jag hoppas att det inte bara är en känsla, utan att det faktiskt är något som syns/märks i texten.

Det är många tankar som kommer upp. Jag har tidigarelagt en del insikter och information hos karaktärerna, som i förra versionen låg i det avsnitt jag står i begrepp att skriva om nu. Hur ska jag hantera det? De kan ju inte utveckla/få veta samma sak en gång till. Vad ska hända med/i dem istället? Om de reagerar på ett sätt på något som inträffar tidigare i texten, men nu reagerar på ett helt annat sätt, vad beror det på? är reaktionen rimlig? Är det en utveckling? Beror det på situationen?

Det finns som sagt mycket att ta tag i, och det är en process som får mig att växa som författare.

Annons

4 reaktioner till “Sov igång”

  1. Jag hade också svårt att komma upp ur sängen idag. Kom igång en timme senare än vanligt, men inte med eget manus. Har en paus och är testläsare den här helgen. Kul det med. 😊

    1. Jag hade inte svårt att komma upp.när jag väl vaknade vid 8.24. Men var mer förvånad att jag sov så länge. Sover sällan längre än 7.30 eller 7.45…

      Kul att göra lite olika saker. Bra för både skrivandet och den egna texten att läsa andra på det viset. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s