Allmänt och blandat, Skrivarvardag

Från 20 till 15 är grejen

Har i helgen gått från att skriva i 20-minuters pass till att skriva i 15-minuterspass, och det har tydligen gjort hela grejen. Det och en rejält intensiv passage där det händer mycket med och mellan karaktärerna. Jag upplever det verkligen som underbart när man har huvudet mer i 1700-talet än i mitt eget vardagsrum där jag sitter och skriver. Sedan är det en utmaning att få ner alla tankar och känslor som karaktärerna upplever. Få det jag ser och känner i karaktärerna att visas på ett sådant sätt att även läsaren känner det när hen läser. Det är verkligen en utmaning.

Drygt 1 300 ord idag, mest omskrivning, och försök att jobba med täta perspektivbyten för att få texten just så intensiv som jag vill ha den. Ett spännande jobb.

Det jag har att jobba med nästa skrivpass nästa helg är att försöka få till avslutningen på scenen jag höll på med nu. Eller snarast nästan-avslutningen. För jag hittade replikerna till slutklämmen (skrev ned när jag hade dem i huvudet, annars glöms de bort), men ett litet glapp innan dess som jag inte fick till idag. Kanske får jag till det om det får vila till sig under veckan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s