Skrivarvardag

Nystart

Då har det blivit lite nystart igen. Efter att semestern tog slut i måndags morse så har jag även börjat ta tag i skrivandet lite mer på allvar igen. Ett par lunchskrivningar i veckan, då fokus låg på dagboksskrivande. Inser att jag måste jobba mer på en far-dotterrelation i romanen för att förstå mer av ena karaktärens bakgrund och barndom. Tiden till det bara… Får nog notera det på en ”att-göra-lista”.

Idag började jag med textproduktion igen och en helt nyskriven scen på nästan 1 000 ord. Ska bli intressant att se var den landar. Just nu funderar jag på om den behövs, men det kanske den gör ändå. Utöver det kom lite tankar kring något jag funderat på om det ska hända i boken eller ej. Och jo, jag tror det måste komma med. Det pockar hela tiden på uppmärksamhet och det tyder nog på att det är viktigt. Det skulle ställa till det en hel del för karaktärerna och jag har väl känt att det kräver en hel del av mig att ta med det, och jag har våndats inför tanken att jag kanske inte klarar av att reda ut det. Men kanske ska jag istället försöka se det som en väg att utvecklas i mitt skrivande att ta mig an den delen av händelseförloppet. Det skulle definitivt bli en yttre krydda till en av huvudkaraktärernas inre konflikter. Det skulle kunna ställa till en hel del, och det kan bli spännande.

Nåväl… Jag är igång och det är en bra början. Viljan, lusten och längtan finns med skrivandet och det gäller bara att kanalisera den på rätt sätt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s