Skrivarvardag, Skrivövningar och kreativitet

20 frågor

Efter att ha läst Camilla Davidssons Under Vintergatans alla stjärnor har jag fått ihop sådär 20 frågor att ta med till mitt eget romanskrivande.

 

20170729_100424
Foto: HP

 

Det handlar om allt från vilka hemligheter som påverkar karaktären, till hur jag skapar en fängslande inledning.  Hur blir mina karaktärer flerdimensionella utan att för den saken skull verka veliga? Hur får jag berättelsen att gå på djupet?

Det där med att läsa en bok med penna i hand och ställa frågor till texten kommer jag absolut fortsätta med. Kanske inte med varje bok jag skriver, men med en och annan, helst i olika genre. Allt för att bli bättre som författare.

4 reaktioner till “20 frågor”

 1. Det låter som en jättebra grej, att ta de där böckerna man verkligen gillar och läsa dem lite närmare, med andra ögon.
  Jag har inte riktigt förstått vad du skriver i för genre eller typ av text? Care to share? 🙂

  1. Jag skriver en historisk roman som utspelar sig i herrgårds- och slottsmiljö. Året är 1791. Vet inte om det går under feelgood. Men historiskt definitivt.

   1. Ohh, låter jättespännande! Förstår att det krävs extra mycket arbete när det utspelar sig långt tillbaks i tiden, för att få alla detaljer rätt.

   2. Absolut, men det är också roligt och intressant… Grundidén kom när jag skrev på en annan historia i nutid som utspelar sig på samma herrgård som en huvudperson är född på. Plötsligt insåg jag bara att jag inte skulle skriva nutid, utan 1700-tal. Och jag har fler historier på lut, alla i historisk miljö… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s