Mål, Skrivarvardag

När planeringen behöver uppdateras

Röjde lite på ett avlastningsbord för skrivande idag och hittade en skrivplanering för 2016-2021 som jag gjorde för ett drygt år sedan när jag slutade skrivarkursen.

20170719_163836
Foto: HP

 

Insåg att mycket förändras på ett år. Det kände som om den  är märkligt inaktuell trots att det bara är ett år sedan och att jag gjorde den väldigt lättöverskådlig/grov. Funderar på om jag ska försöka göra om den, eller helt enkelt bara låta den vara. Jag vill inte behålla något ”bara för att”, men ibland är det också bra att uppdatera om något är användbart, men blivit inaktuellt.

Samtidigt undrar jag lite hur många olika planeringar jag ska ha. Försöker göra årsplaneringar/årsönskemål som jag följer upp vid halvårsskiftet, samt månadsmål som jag följer upp vid varje månadsskifte med vad jag fått gjort. Vore det en idé att göra en femårsplan också och följa upp den varje, eller vartannat år?! Och hur grov/detaljerad borde jag göra den? Eller ska jag släppa den helt? Mycket hinner ju förändras över så lång tid. Bara senaste året har mitt skrivande utvecklats så enormt att jag inte hade kunnat se det för ett år sedan, och ibland står allting helt still. Och det går ju inte att stoppa in i en planering. Kanske ska jag helt enkelt låta det vara ett tag till och se vad som händer…

Annons

5 reaktioner till “När planeringen behöver uppdateras”

 1. Men vad spännande att hitta den, man blir såklart himla nyfiken på vad som stod i den 🙂
  Jag har aldrig gjort upp en femårsplan med skrivandet, tänker att det kanske kan bli aktuellt någon gång, men inte än. Kanske OM jag en dag blir Tillräckligt etablerad. Jag har inte ens en årsplan, utom en väldigt ofysisk en som består Av att skriva klart mitt pågående manus och gärna hinna redigera med. Satte just häromdagen upp en plan för hur jag ska hinna klart med råmanuset till min tänkta deadline. Intr för att jag är så jättestrikt. Jag tycker bara om att ha ett datum att förhålla mig till.
  Jag skulle nog rösta för att skippa femårsplanen tills du kan förutspå var du kommer vara med skrivandet och chanserna för att uppnå målen. Visst är det kul att drömma dock, det kan man ju alltid göra 🙂 ”nothing happens unless first a dream.”

  1. Visst är det bra med planer 😊 Här vae8det mycket ytlig planering kring vad jag skulle jobba med respektive kvartal. Mest för att liksom ha ett mål för att inte sluta skriva när jag slutade skrivarkursen för ett år sedan. Men jag har ju inte slutat skriva. Snarare tvärtom. Jag fick bromsa och ge mig semester nu för att orka.

   1. Ah ok, då förstår jag att den känns inaktuell. 🙂
    Ja semester och vila behöver man ibland, även från skrivandet. 🙂

 2. Oj, det var redigt med en femårsplan! Kanske borde försöka mig på en sådan och se vad som händer. Låter spännande, och särskilt eftersom att så mycket kan förändras, både i livet och i ”det skrivande livet”, om man man kan säga så 😊

  1. Precis. Detaljplan är svårt just för att så mycket förändras. Jag gjorde en grovplanering som är inaktuell redan efter ett år. Men att göra en plan som ändå ut vartåt man vill är nog inte så dumt. Det går att revidera 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s