Skrivarvardag, Skrivövningar och kreativitet

Flyt eller ej…

Efter en dags vila igår tog jag mig an manuset igen och har skrivit om en hel del idag. Flöt på mer än jag trodde och fick nedplitat 1 956 ord. Mest omskrivning. Känns som gott flyt.

Samtidigt har jag en känsla av att även om det flutit på bra sa har jag mist skärpan på annat håll. Skärpan där jag hela tiden frågar mig om scenen behövs, om den här delen av texten är viktig, om den för historien framåt, om jag verkligen behöver all den text jag skriver ned/skriver om. Svårt att veta. Det känns som att när jag vinner en del, så förlorar jag en annan.

Hur hittar jag balansen i det? Kanske är det något som kommer för varje omskrivning? Att jag ser allt klarare och tydligare ju mer erfarenhet jag får? Jag kan ju hoppas på det i alla fall…

Nåväl… Det jag verkar lyckas med just nu i alla fall är ju att kombinera semestervila och kreativitet…

Annons

2 reaktioner till “Flyt eller ej…”

  1. Jag tror på distans till texten. När jag är mitt i har jag svårt att ibland ta ställning om en scen verkligen behövs och vad den isf tillför. Är det av vikt eller inbillar jag mig bara. Med kort vila från just det avsnittet, eller från hela manuset, tycker jag det blir lättare att känna av sådant. Och jo, det blir lättare med mer erfarenhet. Så ge det bara lite tid. 😉

    1. Tack! Ja, det är nog ofta så att det underlättar med både distans och erfarenhet 🙂 Till nästan omskrivning har jag flera tankar att ta med mig just kring arbetssättet och det känns tryggt att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s