Skrivarvardag, Skrivövningar och kreativitet

När det går segt

Igår kändes det lite småsegt igår med textproduktion så har det känts ännu värre idag. Jag ser och vet vad jag ska skriva men det tar emot något så gräsligt att försöka få till det, även om jag sitter vid datorn. Tre 20-minuterspass har jag plågat mig igenom och fått ihop 710 ord. Allt är nyproduktion. Men okej. Jag är rätt säker på att det är en seghet som släpper om någon dag eller två. Och det är ju trots allt semester. Det får kanske gå lite på lågvarv även med skrivandet. Jag släpper det ju inte helt.

Och även om inte textproduktionen flyter på, så har jag ju ändå projektet i tankarna. Kan hitta en öppning eller lösning här eller där även om jag går och petar med annat. Så jag tror inte jag behöver vara jätteorolig. Det får ta tid att bli klar helt enkelt. Bättre bli klar och få till en bra text än att inte bli klar alls. Detta kräver ju i och för sig att jag sitter med texten. Men jag tror inte mitt skrivproblem är att jag inte sitter med texten/inte jobbar med den, utan snarast att jag är rädd för att vila från den. Det kan säkert också spela in. Och nu med sommarsemester och flera dagar ledigt, så känns det som om jag vill massor. Men kanske borde jag lita på att även vilan kan ge något positivt till texten. Jag får försöka hitta en lagom balans i detta.

Annons

2 reaktioner till “När det går segt”

  1. Absolut, unna dig själv vila, det tillför ju, precis som du själv är inne på, energi till skrivandet. När jag sitter framför datorn med skrivkramp brukar jag gå ut och gå en promenad med boken i tankarna. Efter tio minuter i skogen, nästa utan undantag, kommer den första tanken eller id’en och så är det bara att spinna vidare🌳🌲Så fungerar det för mig i alla fall😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s