Mål, Skrivarvardag, Skrivövningar och kreativitet

Sammanfattning för juni 2017

Då var det dags för en ny månadssammanfattning av mitt skrivande:

 • Jag har läst igenom det senast skrivna/omskrivna stycket och gjort små justeringar.
 • Det har också blivit en genomläsning av kommande omskrivning och
  • hittat trådar
  • planerat omskrivningen med trådar/scener i stora drag. Det här arbetet var ovanligt glädjefyllt den här gången då mycket kom till mig i bilder och repliker som bara var att skriva ner. Nu är den stora utmaningen att få till det i löpande skönlitterär text också.

 

IMG_20170624_144416
Foto: HP

 

 • Istället för tankekartor på det som ska skrivas om har jag den här gången skrivit några sidor scensammanfattning. Jag fick inte plats med det som en tankekarta på en sida. Förhoppningsvis blir det ändå lika överskådligt vid skrivandet som att ha en tankekarta bredvid.
 • Karaktärernas dagboksskrivande har stått på paus. Istället har jag jobbat med känslor hos karaktärerna. Vad känner de för varandra vid respektive tillfälle i historien. Hur förändras känslorna?
 • Jag har stämt av mina skrivarmål för året. Ligger bra till. Somt har jag fått stryka då anat kom emellan, annat tog jag med trots att jag visste att jag inte skulle hinna med det.
 • Jag har jobbat lite med att lära känna Sofia och Fabian genom att låta dem berätta om sig själva utifrån frågor i en kortlek.
 • Häromveckan påbörjade jag omskrivningen av nästa textavsnitt. Skulle nog kunna bli tre kapitel. Åtminstone två.
 • Antal ord den senaste månaden: 3427

Kan konstatera att jag trots att jag jobbar 70% ändå får till väldigt mycket skrivarbete då jag ser till att utnyttja den tid jag har till förfogande för mitt skrivande. Utöver detta är det ju en hel del vardag som ska fixas också. Det är bara att hoppas att jag tar tillräckligt mycket vila också så att jag inte kör slut på mig själv i ambitionen att bli klar. Samtidigt ger ju skrivandet energi och glädje också, så det är en avvägning.

Annons

2 reaktioner till “Sammanfattning för juni 2017”

 1. Så ambitiös du är, härligt och inspirerande att läsa👍Mysigt med utebild med anteckningar, känner igen det. Skönt när man kan kombinera frisk luft med skrivande. Och jag håller med; skrivandet tar energi, visst är det så, men det ger också mycket tillbaka!

  1. Tack! Roligt att kunna inspirera andra 😊 Det ger även mig att kunna se vad jag åstadkommer i skrivandet.

   Och ja, det är skönt att kunna sitta ute. Förutsatt att det inte blåser för mycket 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s