Skrivarvardag, Skrivövningar och kreativitet

Vilan ger effekt

Efter vilan under påskhelgen är jag nu igång igen med skrivandet. Förmiddagen har ägnats åt att se över de sista 13 sidorna av den etapp jag skrev klart för några veckor sedan. Visst blir det lite småpet i texten som kanske egentligen skulle kunna vänta, men det behövs ändå lite korrigeringar. Felstavningar, ord som blivit helt fel, eller helt enkelt ibland där jag stannat mitt i en mening och glömt fortsätta eftersom något annat kommit emellan. Känns ändå bra att ha gått igenom texten en gång så snart efter att jag skrivit den.

Utöver det har jag gått igenom viss respons jag fått kring det jag skrivit tidigare, och listat saker att förändra, förbättra och jobba med kring texten innan nuvarande stycke. Känns också bra att ha kunnat lista det och ha det på papper till nästa genomskrivning, medan det fortfarande känns hyfsat aktuellt i huvudet. Finns massor att göra känner jag.

Och jag tror jag hittat en bra arbetsmetod, som gör mig effektiv kring texten, utan att känna att jag måste textproducera varje ledig förmiddag. Skönt att ha kommit en bit på väg igen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s