Allmänt och blandat

Litteraturstudier

20170324_165918
Foto: HP

 

I fredags köpte jag boken ”Fyren mellan haven” av L. M. Stedman och en anteckningsbok. Tänker mig att använda detta för fördjupade litteraturstudier lite längre fram. Jag fick tips om arbetssättet för ett tag sedan och tänker att det vore ett spännande sätt att jobba på. På sikt ska jag försöka anamma det/föra in det som en del i mitt skrivande/läsande liv för att bli just bättre på både skrivande och läsande. Att liksom söka erfarenhet i och genom det andra har skrivit.

 
Nu har jag i och för sig sett filmatiseringen av just den här boken, och har därmed redan storyn klar för mig från början. Men någon sa att boken – som så många gånger annars – är bättre än filmen. Så kanske kan det ändå vara värt en studie. Eller åtminstone en läsupplevelse.
 
Jag funderar också på att ge mig själv en pocketbok eller två i ”present” för just det syftet med jämna mellanrum. Att gå in i en bokhandel och botanisera i hyllorna och bli nyfiken, sugen och börja längta efter något riktigt intressant/spännande att läsa. Och så köpa en bok eller två. Något jag saknar i mitt jobb som bibliotekarie och ensam ansvarig för både inköp och gallring för ett litet bibliotek och inte väljer för egen räkning.

2 reaktioner till “Litteraturstudier”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s