Oktober med råge

Efter 1 460 ord idag på förmiddagen har jag uppnått oktober månads båda mål. Att komma i mål med kapitel 5 och att uppnå 9 000 ord totalt under månanden. (Är uppe i 9 900 efter idag). Och då har jag fortfarande en arbetsdag kvar i oktober, nästa fredag. Det känns bra och som om jag haft ett bra flow den här månaden.

Det börjar således också bli dags att planera och sätta upp målen för november. Det ska bli intressant att se var jag är när året är slut. Om jag kommit i mål med hela omskrivningen då, eller om jag har något kvar. Jag vet inte om jag ska våga sätta upp det målet av rädsla för att bli besviken, eller om jag ska sikta högt och komma i mål? Hittills har jag ju nått målen jag satt upp både i augusti och oktober, så varför inte sikta högt och sätta lite press på mig… Samtidigt så vet jag att det ligger lite förluster av skrivtid framför mig med olika resor som kommer emellan. Frågan är fortfarande om det är ett misslyckande att sätta ett högt mål som jag inte når och upplever det som en besvikelse, eller sätta ett rimligt mål som jag känner att jag klarar av och att det gör mig mer motiverad. Svårt läge. Jag får klura på det en vecka till…

7 tankar om “Oktober med råge

 1. Bra med mål och tydlig målbild. Och att du lyckas så bra!
  Jag har försökt hålla mig undan från mål som antal tecken eller antal ord. För mig är det mer stressande är inspirerande. Jag sätter mål på längre sikt. Men kanske att jag måste tänka om. Nu försöker tänka antal sidor per vecka, som en ambitionsnivå men inget krav. Det brukar lösa sig ändå.

  • Det där är ju så individuellt hur det funkar. För mig har det snarast varit bra under textproduktionsfasen. Men jag undrar hur det kommer gå om ett tag när jag inte textproducerar utan behöver jobba mer med vad jag ska jobba om i nästa omskrivning. Hur mäter jag det så att jag kan se vad jag gör med skrivandet?

 2. Att räkna orden har inte varit riktigt aktuellt för mig än men jag kan förstå att det blir en sporre att ha delmål att nå fram till. Själv är jag osäker på om jag verkligen skriver ”i rätt format”. Jag tänker på sådant som radavstånd, text, citattecken mm. Och det hämmar mig lite, tror jag. Hur skriver du?

  • Klurigt det där, men alltid något man kan ”rätta till” i efterhand. Just nu skriver jag i Times new romans, 12 pt, dubbelt radavstånd. Citattecken runt repliker och kursivering av tankar. Kan säkert vara olika hur förlag vill ha det. Och hur som helst är det ju något du kan rätta till i efterhand, även om det tar tid. Tänker jag.

 3. Härligt! Grattis! När det gäller mål i allmänhet gillar jag att pusha mig själv och sätta mål som är utmanande. Men när det gäller mitt skrivande har jag insett att jag måste tänka precis tvärtom. Jag sätter mål som känns rimliga eftersom jag blir så otroligt besviken om jag inte når upp till dem. Som det att jag skulle ha mitt manus klart i slutet av november. Jo tjena… Det målet måste revideras. Igen.

  • Ja, det är ju så olika det där… Själv satte jag ett mål i augusti som jag nådde med råge. Ökade i september till vad som kändes rimligt då, men misslyckades totalt men jag visste vad det berodde på. Valde att behålla ett lika högt mål nu i oktober och lyckades. Livsomständigheterna betyder en hel del. Så vi får se hur det bir framöver. Mål kanske behöver ses över och revideras med jämna mellanrum. Men ändå bra att ha en plan för sitt skrivande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s