Läsa litteratur

Det där med att läsa mycket när man skriver är ju inte helt fel. Dels skönlitteratur för nöjes skull men också för att se hur andra byggt upp sina historier. Dels faktaböcker kring skrivandet. I helgen påbörjade jag #Författarboken – från idé till releasefest av Kristina Svensson. Kan säkert blir ett intressant läsande. Kanske också värt att köpa in boken för att ha som inspiration i bokhyllan. Annars lånar jag ju en hel del litteratur. Särskilt skönlitteratur.

Men just läsandet har dessvärre fått stryka på foten. Under skrivkursåret orkade jag inte ta in mer text kvällstid när jag själv textproducerade så intensivt på dagarna. Och senaste månaden har jag inte orkat när det varit så mycket kaos i lägenheten med renoveringen. Jag har inte orkat fokusera. Det är något jag behöver få till så småningom. Att hitta tillbaka till lusten och glädjen i mitt läsande.

6 tankar om “Läsa litteratur

  1. Det känner jag igen; när man inte orkar ta in fler ord för att man producerar hela tiden. Lösningen för mig var ljudböcker, och så sparar jag dom riktiga godbitarna för att läsas på papper under sommarsemester och julledighet 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s