Böcker och läsning

”Livet efter dig” av Jojo Moyes

 

2016-07-25 18.06.08-1
Foto: HP

 

Så har jag läst ut Livet efter dig av Jojo Moyes. Lou är 26 år, och bor fortfarande kvar hos sina föräldrar, som hon dessutom försörjer. Hon blir arbetslös då caféet hon arbetar på läggs ned. Efter att ha testat några olika jobb blir hon personlig assistent åt ryggmärgsskadade och totalförlamade Will. Han har fått lämna ett framgångsrikt jobb och ett mycket aktivt liv bakom sig efter olyckan som förlamade honom. Här deprimerad och bitter. Lou bestämmer sig för att muntra upp honom, men har ingen aning om hur hon ska gå till väga. Han å andra sidan är ständigt dyster och rent av oförskämd, vill ingenting och exakt hur hans liv kommer bli. Eller inte bli. Efter sju resor och åtta bedrövelser förändras både Lou och Will i grunden. De skavs mot varandra och efter deras möte blir ingen av dem någonsin densamme igen.

En bok om livets fördelar och avigsidor, om kärlek och tålamod. Men framför allt om stora och svåra val i livet. Och om vem som har rätten att välja åt mig. Ömsint skriven och med insikter som inte väjer för det svåra. En bok som verkligen vågar ta en debatt, och som skulle passa utmärkt att använda som diskussionsunderlag i en bokcirkel.

6 reaktioner till “”Livet efter dig” av Jojo Moyes”

    1. Ja, hon lyckas verkligen hålla liv i frågan om hur det går in i det sista. Tyvärr missade jag filmen här igår kväll, då jag jobbade kväll. Om den inte kommer tillbaka kanske jag helt enkelt får vänta ut dvd:n… För så snabbt har väl tekniken ännu inte nått?! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s