Historisk mat

Idag har jag fått hem boken Smaka på historien som jag beställde för ett tag sedan. En bok med både historier och recept på mat från 1500-, 1600-, och 1700-talet. Recepten vet jag inte om jag vågar mig på, då jag inte är någon hejare i köket. Men att bläddra och se vilka ingredienser som användes kan säkert hjälpa till en hel del med smådetaljer i boken. Och så finns lite historier att läsa också från tiden. Det mesta är hämtat från Stockholmstrakten, men kanske går det även att applicera på andra delar av Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s