Frustrationen

Jag kan inte säga annat än att det är frustrerande för mig själv att jag har så svårt att vara fokuserad på skrivarbetet efter lunch. Och att jag inte kan förändra det trots att jag faktiskt vill kunna utnyttja tiden. Att bara ”skärpa sig och göra” funkar inte. Jag har testat alldeles för länge för det, och ser mönster hos mig själv. Jag mår bäst av att ha ett längre sjok med tid på förmiddagen för att på allra bästa sitt jobba med att producera text. Eftermiddagstid har jag svårare att komma igång. Jag fungerade så för 15 år sedan, jag fungerar så idag. Uppenbarligen är det så jag mår bäst av att arbeta, hur mycket jag än skulle önska att det såg annorlunda ut. Det är därför jag har så svårt att utnyttja lediga eftermiddagar och kvällar när livspusslet ser annorlunda ut än nu.

Jag får helt enkelt vara nöjd med det som eventuellt blir gjort eftermiddagstid, och använda de förmiddagar som står till förfogande på bästa sätt. Även om jag är frustrerad på mig själv för att det är så jag funkar. Ibland går det nog lättare med acceptansen. Har jag accepterat att jag funkar så här så blir det också bättre jobbat när jag vet hur jag ska använda tiden. Och kanske kan jag då också bli nöjd med det eventuellt lilla jag får gjort. Som att skriva anteckningar på ett A4-blad som idag.

Och nej, allt är inte skit för mitt skrivande med eftermiddag ar och kvällar. Avsnitten av Poldark som jag sett de senaste kvällarna ger mig ju tankar och energi till skrivandet. Kanske inte alltid konkreta idéer, men ändå en blick för vilka konflikter som behövs. Jag sitter i soffan och nickar medhåll. ”Jovisst, han kan inte gå med på sin farbrors krav på att flytta till London. Det blir ingen konflikt då.” Eller ”Kapten Poldark och has kärlek Elizabeth måste fortsätta att kretsa kring varandra för spänningen i serien”. Och ”Javisst, Demelza skapar en spänning. Hur ska kapten Poldark hantera henne? Vad händer i Elizabeth när hon får vetskap om Demelza?”

Det är många tankar och jag blir lite ”skadad” av att studera olika former av berättande. Men jag lär mig förmodligen på det. Medvetet eller omedvetet. Så även kvällstiden (och eftermiddagarna) kan användas på ett bra sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s