Tvivel

Har suttit och tittat lite på det där med att få ihop historien, skriva in början handling och slut i ett dokument i datorn för att få bättre överblick över det hela. Men det ger mig bara ännu mer tvivel på min historia. Att sitta vid datorn innebär frestelser som att slösurfa på nätet. Frestelser som jag försöker undvika just genom att mest använda papper och penna när jag skriver. Men jag tror det kan vara lättare att få en överblick om jag hela tiden slipper bläddra fram och tillbaka i skrivblocken. Ritrulle var det någon som använde sig av för att rita upp scener och få en överblick. Kanske vore en idé, men svår att sätta in i en pärm.

Tvivlen just nu handlar om att jag inte vet om min historia håller alls. Är det verkligen idé att jobba vidare på den? Jag har ju lagt ned ganska mycket tid redan, så därför vill jag samtidigt inte ge upp heller. Jag har ju några barnboksmanus liggande och skräpande i ett hörn av datorn + i någon skrivarpärm som jag skulle kunna ta fram och jobba med och låta det här projektet vila. Men samtidigt… Längtan efter mina barnboksmanus är inte lika stor. Åtminstone inte just nu. Det kanske den blir om jag börjar jobba med dem.

Jag vet inte om det bara varit i mina tankar jag varit inne på det, eller om jag skrivit om det här tidigare. Men jag funderar på att jobba vidare med projektet under våren, se om jag kommer in på någon skrivarkurs till hösten och om inte  det blir, satsa på en skrivarcoach under en period för att få hjälp med att komma igång ordentligt / få hjälp med att se vad som kan funka, eller om det inte alls funkar och jag måste börja leta mig till ett annat projekt. Men det känns som lång tid att vänta. Och väldigt lång tid att lägga på något som kanske aldigt kommer bli färdigt eller ens komma till start. Jag vill ju trots allt inte bara skriva för att det är roligt, utan också nå fram till ett mål, bli färdig med historien och gärna också bli utgiven och läst. Men just nu tvivlar jag på att det någonsin kommer att inträffa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s