”Konsten att skriva en bästsäljare” av Lina Wennersten och Katarina Lagerwall

 

Foto: HP

Foto: HP

 

Bloggens längsta rubrik hittills? Oavsett en bok som handlar om just det som titeln anger. Konsten att skriva en bästsäljare. Författarna definierar vad som är en bästsäljare, tar upp skrivprocessen från idé till manus, kontakter med förlag och marknadsföring samt mycket annat som berör det skrivande livet.  Blandat med detta presenteras också goda råd från både etablerade författare som Henning Mankell, Katarina Mazetti med flera och råd från förlagsbranschens personal.

Vill man ha specifika skrivövningar för att komma igång med sin bästsäljande bok är en annan bok att rekommendera. Men för att få veta hur man ska tänka, vad man ska tänka på osv är det här en bok som helt klart kommer med goda tips. Det jag främst tar till mig är nog tankarna kring marknadsföringen av en bok när man väl fått den utgiven, och vad man behöver tänka på när man förhandlar med förlaget om kontrakt.

Total sett en bok jag kan rekommendera alla andra som precis som jag sitter och skriver med drömmar om att få sina alster utgivna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s